İBB'nin Borçlarını Afiş Yaptırıp Belediye Binasına Asmak İsteyen Yeni Yönetime Mimarlar Odası Engeli: ''Binanın statiği kaldırmaz...''

Yerel seçimlerin ardından görevi devralan belediye başkanlarının önceki dönemden kalan borçları belediye binasına dev afiş olarak asma geleneğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde hayata geçirmek isteyen Ekrem İmamoğlu'na Mimarlar Odası'ndan itiraz geldi.
Istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 22 Milyar TL'lik borcunu kalem kalem afişe bastirmak için harekete geçen yeni yönetimin ilk olarak teknoloji engeline takıldığı ortaya çıktı. Türkiye'de mevcut şartlarda o kadar büyük bir afiş basilamadigi için yurtdışından teklif alan İBB yönetimi, "Maalesef teknolojinin sınırlarını aşamıyoruz. Yurtdışından bu konuda uzman bir kaç şirketle temasa geçtik, değerlendirmelerini bekliyoruz" sözleriyle sürecin yavaş da olsa ilerlemekte olduğunu ifade etti.
Eğer tek bir afiş için uygun çözüm bulunamazsa 8 parça bastırıp birleştirme yöntemini deneyeceklerini belirten İmamoğlu, "Bu durumda da o büyüklükte bir afişi kaldıracak vinç bulmakta sıkıntı yaşanacak gibi görünüyor ama bunu da bir şekilde aşacağımıza inanıyorum" derken, yeni başkana asıl şoksa Mimarlar Odası'ndan geldi.
İBB binasının o büyüklükte bir afişin ağırlığını kaldıracak statik yeterliliğe sahip olmadığını açıklayan Mimarlar Odası, "Binada kolon ve kiriş güçlendirmesi yapılmadan böyle bir işe kalkışılması felaket olur." ifadeleriyle yönetimi uyardı.
(Hamburg Brüksel'den bildirdi)
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et