Eşine Fakirlik Belgesi Alan AKP Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy: "Halktan koptuğumuzu söyleyenler utanır mı? Sanmam..."
AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un eşine fakirlik belgesi alındığının ortaya çıkmasının ardından başlayan tartışmalar sürerken, Altınsoy’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. “AK Parti kadroları olarak bizim halktan koptuğumuzu, kendi dünyamızda saltanat sürdüğümüzü söyleyenler bir nebze olsun utanırlar mı? Sanmam…” ifadelerini kullanan Altınsoy, bundan sonra da halkla iç içe olmaya devam edeceklerini belirtti.
Muhalefetin olayı siyasallaştırdığını öne süren Altınsoy, “Bugün Türkiye’de milyonlarca insan fakirlik belgesi alıyor da bir milletvekilinin eşi alınca mı problem oluyor? Adı üzerinde milletin vekiliyiz biz, uzaydan gelmedik…” sözleriyle eleştirilere tepki gösterdi. Altınsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sık sık kendisinden "bu fakir" şeklinde bahsettiğini hatırlatarak "Sayın Cumhurbaşkanımızın bile fakir olduğu bir yerde mütevazi bir milletvekili olarak benim belgesini alacak kadar fakir olmamdan daha doğal bir şey olamaz. Maalesef ülkemiz öyle bir dönemden geçiyor arkadaşlar. Ama her birlikte el ele gönül gönüle bunları da atlatıcaz inşallah" ifadelerine yer verdi.
Basına Sitem
Öte yandan fakirlik belgesi almasıyla ilgili haberlerin TRT başta olmak üzere medyanın büyük bölümü tarafından görmezden gelinmesine de sitem eden Altınsoy, “Maalesef garibanın sesini kimse duymuyor arkadaşlar…” dedi. Sosyal medya olmasa olaydan kimsenin haberinin olmayacağına dikkat çeken Altınsoy, “Bakın, memlekette öyle bir noktaya geldik ki milletvekili eşinin yaşadığı mağduriyet bile ana akım medyada yer bulamıyor. Ne diyebilirim ki, kırgınız…” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Aksaray’da bazı vatandaşların dayanışma amacıyla milletvekilinin evinin önüne makarna, bulgur ve ayçiçek yağı bırakmaya başladığı görülürken, belediyenin de aileye sosyal yardım kolisi ulaştırma yönünde girişimlerde bulunduğu ancak Altınsoy tarafından "bizden daha fakir milletvekilleri vardır önce onlara yardım edin" sözleriyle geri çevrildiği açıklandı.
Ekonomi yönetiminden ise konuya ilişkin ilk değerlendirme gecikmedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Gördüğünüz gibi ekonomik programımız toplumun tüm kesimlerine eşit şekilde dokunuyor. Bundan daha kapsayıcı bir sosyal politika olabilir mi?” ifadelerini kullanırken, önümüzdeki dönemde milletvekilleri için kamu bankalarından düşük faizli “Asgari Geçinme Destek Kredisi” paketinin de gündeme gelebileceğinin sinyalini verdi.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et

.png)







.jpg)












